Kogel door de kerk: Danny van den Meiracker bezig aan zijn laatste seizoen bij IJsselmeervogels

Danny van den Meiracker kwam namens IJsselmeervogels tot dusverre tot veertig goals en negentien assists in 66 officiële duels.© Archieffoto

Robert Toret
Bunschoten

Danny van den Meiracker is bezig aan zijn laatste maanden bij IJsselmeervogels. De 32-jarige spits trekt na vier seizoenen de deur achter zich dicht op de Westmaat, om dichter bij huis te gaan voetballen.

Van den Meiracker maakte in de zomer van 2018 de overstap van FC Lienden naar de Rooien. Toch wel een controvesiële transfer, want eerder was de geboren Baarnaar succesvol geweest bij buurman Spakenburg. Voor IJsselmeervogels kwam de aanvaller, die ook het shirt van SV Baarn, FC Utrecht, NEC en FC Oss droeg, tot veertig goals en negentien assists in 66 officiële duels.

Het aanstaande afscheid van Van den Meiracker komt niet als een verrassing. Begin vorig jaar liet hij zich in deze krant al uit over zijn toekomst. ,,Ik heb nog een contract tot medio 2022 en dat dien ik netjes uit. Ik heb een goed gesprek met de technische commissie gehad. Ze waarderen me en respecteren mijn contract. En dat geldt andersom ook. Verlengen? Dat is voorlopig niet aan de orde. Ik weet sowieso niet wat ik ná volgend seizoen doe, ik bekijk het echt per jaar. Het hangt ook van de thuissituatie af. Mijn vrouw kan elk moment bevallen van onze derde dochter. Ik begrijp wel dat Maikel stopt om meer tijd vrij te maken voor zijn gezin. In coronatijd merk ik hoe fijn het is om iedere avond thuis te zijn en je kinderen op bed te kunnen leggen. Misschien kap ik straks wel helemaal. Of misschien maak ik nog één laatste stap. AFC? Het is wel maar een kwartiertje van huis. Wie weet.’’

Op de website van IJsselmeervogels voegt TC-voorzitter Erwin van der Lugt daaraan toe: ,,We zijn gezamenlijk tot de keuze gekomen om na dit seizoen uit elkaar te gaan. De coronaperiode heeft er voor gezorgd dat Danny wat vaker thuis bij zijn gezin is en dat is hem goed bevallen. Daarbij komt dat hij sinds zijn verhuizing naar Assendelft tegen flink meer reistijd aan loopt, wat zijn behoefte om vaker bij zijn jonge gezin te zijn redelijk doorkruist. Danny gaat daarom op zoek naar een club dichter bij huis, waarbij hij waarschijnlijk in een vriendenteam gaat spelen, tenzij er nog een mooie club voorbij komt.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen