Kappersbond ziet bij bewindslieden 'hier en daar uitgroeiinkje'

ANP Producties | Bron: ANP
Almere

Kappersbond ANKO is blij dat de nieuwe bewindslieden maandag niet op het bordes stonden met versgeknipte en -geföhnde kapsels. De bond had een van hun leden, een saloneigenares uit Almere, gevraagd met deskundige blik naar de hoofden te kijken. Waren het inderdaad "coronacoupes" of hadden sommige bewindslieden toch stiekem een kapper bezocht, ondanks de lockdown?

Kapster Angela uit Almere: "Het viel me erg mee. We konden goed zien dat de kapsels niet professioneel waren geföhnd. En ook waren hier en daar uitgroeiinkjes te zien." De kappersbranche had de nieuwe ploeg van bewindslieden eerder al opgeroepen niet met vers geknipte en geföhnde kapsels op het bordes te gaan staan, nu kapsalons allemaal dicht moeten blijven. "Dat zou een heel slecht signaal zijn naar de kappers", zei een woordvoerder van brancheorganisatie ANKO vorige week.

Volgens de Almeerse kapster moet wel worden bedacht dat de kappers in deze lockdown nu 'pas' 3,5 week dicht zijn. "Als we al twee maanden in een lockdown hadden gezeten, hadden ze er wel anders bij gestaan. Nu zag het er nog redelijk geknipt uit."

Een woordvoerster van de ANKO zegt blij te zijn met deze "steunbetuiging" aan de kappers. "Het laat zien dat momenteel niemand recht heeft op een goed geknipt kapsel, en ook ministers niet."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.