Kortsluiting vermoedelijk de oorzaak van brand in AED-kast bij gemeentehuis in Bovenkarspel

De AED-kast is inmiddels van de zwartgeblakerde muur verwijderd.© Foto Mediahuis

Judit de Redelijkheid
Bovenkarspel

De brand die zondagavond ontstond in de AED-kast bij het gemeentehuis in Bovenkarspel is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door kortsluiting.

Nadat hij rond half elf ’s avonds telefonisch op de hoogte was gebracht van de brand, is Mark Waterman meteen richting De Middend gegaan om poolshoogte te nemen. De voorzitter van EHBO Stede Broec, dat het onderhoud en de controle van de 26 openbare AED-kasten verzorgt, constateerde daar dat de Automatische Externe Defibrillator zelf niet beschadigd was. ,,Voor zover ik kon zien is de brand achter de kast of in het elektronische deel ervan ontstaan”, vertelt Waterman. ,,Alleen het verwarmingsgedeelte was beschadigd. De AED zelf was begin januari nog gecontroleerd, zoals we dat maandelijks doen.”

De politie, die ter plaatse zelf de brand uitgemaakt heeft met een brandblusser, houdt voor wat betreft de oorzaak desgevraagd nog een slag om de arm. ,,Die is nog niet bekend”, meldt woordvoerder Erwin Sintenie.

Na de brand, die dus snel onder controle was, is het naastgelegen gemeentehuis van Stede Broec nog enige tijd geventileerd omdat er rook naar binnen was gekomen. De AED-kast is inmiddels verwijderd van de zwartgeblakerde muur en zal zo snel mogelijk vervangen worden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen