Twee Bulgaarse dieven aangehouden in Heiloo, maar wie is er bestolen? Gezocht: een Toyota zonder katalysator

© Foto ANP

Suzanne Rijnja
Heiloo

De politie heeft twee dieven aangehouden in Heiloo, maar wie is er bestolen? Gezocht: een Toyota zonder katalysator.

De politie controleerde in de nacht van zondag op maandag in Heiloo een auto, die eerder op de avond was ontkomen aan een verkeerscontrole in Beverwijk.

Achtervolging

Na een korte achtervolging die eindigde op de Breedelaan in Heiloo kwam de wagen tot stilstand. Twee inzittenden sprongen daarna direct uit het voertuig en sloegen op de vlucht, twee anderen zijn aangehouden.

In de auto lag een vermoedelijk net gestolen katalysator van het merk Toyota. Ook lagen er gereedschappen die gebruikt worden om dit soort diefstallen te plegen.

De twee verdachten, een 53- en 22-jarige man uit Bulgarije, zijn aangehouden. De politie heeft de twee vluchtende inzittenden niet meer kunnen vinden en doet verder onderzoek.

De politie weet niet waar de katalysator vandaan komt en roept eigenaren van personenauto’s van het merk Toyota op om te controleren of de katalysator nog onder de auto gemonteerd is.

Toyota Prius

Het gebeurt vaker dat dieven katalysatoren uit een auto slijpen of zagen. Regelmatig hebben ze het gemunt op de Toyota Prius.

Lees ook: ’Of er een tank gestart werd’. Katalysator weggeslepen uit Toyota Prius. ’Hij moest vandaag naar het ziekenhuis. Gelukkig konden zijn kinderen hem brengen en halen’

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen