De coronabesmettingen gaan door het dak. 1215 mensen in de regio Alkmaar testten dit weekend positief

Alkmaar

De coronabesmettingen gaan door het dak. 1215 mensen in de regio Alkmaar testten dit weekend positief. Maar er is ook goed nieuws: ziekenhuisopnames en sterfgevallen door corona bleven uit.

En zo mogen we hoop houden dat de omikronvariant van het virus weliswaar veel besmettelijker is, maar minder ziekmakend.

Zaterdag noteerde het RIVM in deze regio 458 besmettingen, zondag waren dat er maar liefst 757. De sterk stijgende lijn tekent zich al een paar dagen af: op 4 januari waren er 166 besmettingen in de regio. Sindsdien gaat het dagelijks hard omhoog.

In de regio Noord-Holland Noord waren er dit weekend helemaal geen geregistreerde sterfgevallen door corona. Wel zijn twee inwoners van Hoorn en Koggenland in het ziekenhuis beland. Ook in de regio’s West-Friesland en Noordkop waren er veel nieuwe besmettingen: 464 in de Noordkop en 828 in West-Friesland. En ook daar waren de cijfers van zondag veel hoger dan van zaterdag.

Bergen

Afgezet tegen het aantal inwoners zijn nu in Bergen de meeste mensen besmet geraakt, met zondag 342 nieuwe gevallen per 100.000 inwoners. Den Helder zit in Noord-Holland Noord het laagst met 138 nieuw besmettingen per 100.000 inwoners.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen