Pelle Vos wil vooral lol hebben in het zaalhockey en speelt daarom bij Bloemendaal in de hoofdklasse

Pelle Vos in actie voor Bloemendaal.© Foto United Photos/Koen Suyk

Jan Warmerdam
Amsterdam

Zowel het mannen- als het vrouwenteam van Bloemendaal zijn in de degradatiepoules van de hoofdklasse beland. De mannen wonnen hun laatste reguliere competitiewedstrijd van SCHC (6-5). Vervolgens werd in de degradatie-poule met 4-4 gelijk gespeeld tegen Schaerweijde. De vrouwen gingen tegen Hurley met 1-5 onderuit en verloren daarna in de degradatie-poule met 1-4 van SCHC.

Pelle Vos (28) speelt sinds 2016 op het veld bij HGC en daarvoor vijf jaar bij Bloemendaal. In de zaal is hij sinds 2018 actief. „Het is bekend dat Bloemendaal heren-1 in de zaal een vriendenploeg is”, klonk het na de overwinning op SCHC, dat vlak voor tijd de winnende treffer van Vos om de oren kreeg. „Dat is voor mij de belangrijkste reden dat ik in dit team speel.”

Hij kent de meeste spelers uit de jeugd. „Oudere jongens heb ik als trainer gehad.” Hij heeft geen zin om bij een andere club te gaan spelen. „Ik vind lol hebben belangrijk en dat zit in dit team.” Naast plezier maken is er toch ook de sportieve ’drive’. „We willen absoluut winnen.” Die mindset was zichtbaar tegen SCHC. Bloemendaal zag wel een 2-1 voorsprong in een oogwenk verdwijnen. Mede door drie rake Bilthovense strafcorners stond het halverwege de tweede helft 3-5. Een waanzinnig mooie treffer en droge intikker van Max Vergnes brachten de 5-5 op het scorebord, waarna Pelle Vos in de dying seconds de winnende binnen pushte. De volgende wedstrijd tegen Schaerweijde, die bol stond van de scheidsrechterlijke dwalingen, ging gelijk op. Bloemendaal scoorde via Vos (2x), Freek Martens en Pascal Struijk vier keer, evenveel als de ploeg uit Zeist.

De vrouwen van Bloemendaal stonden na het verlies tegen Hurley gemotiveerd klaar voor de eerste wedstrijd in de degradatiepoule. Vanaf het eerste fluitsignaal was ’Damus’ beter dan SCHC. Er werd prima verdedigd en aan de andere kant regen de kansen zich aaneen. Die leverden echter geen treffers op. SCHC toonde zich slagvaardiger, 0-3. Na de pauze zette Bloemendaal de duimschroeven nog steviger aan. Lilli de Nooijer, Carmel Bosch, Pien Tol en Pien Molenaar lieten ’dotjes’ onbenut voordat Bosch de 1-3 liet aantekenen. De 1-4 van SCHC was de doodsteek voor Bloemendaal.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen