Filmon Tesfu van Helderse Sportlust in Spanje naar toptijd op tien kilometer

Tesfu (links) en Assorgia

Valencia

In de Spaanse zon zette Filmon Tesfu van het Helderse Sportlust met 28.32 een bijzonder goede tijd neer op de 10 km, slechts 24 seconden boven het Nederlands record.

Het parcours in Valencia staat bekend als snel en met tien Nederlanders onder de 30 minuten bleek dat wel. Tesfu was de beste landgenoot en clubgenoot Gianluca Assorgia vierde. Hij scherpte zijn persoonlijk record aan tot 29.17. De pupillen van Truus van den Berg van SV Sportlust laten zich steeds vaker in de Nederlandse top zien. Omdat er op het moment maar weinig wedstrijden doorgaan stond er een sterk deelnemersveld aan de start, met een eerste plaats voor de Keniaan Daniel Simiu Ebenkyo in een wereldtijd van 26.58.

Tom Hoogeboom uit Warmenhuizen liep het winderige parcours in 30.27 en zat net niet bij de beste honderd. De atleet krijgt vanaf komende week bij Hylas een andere trainer omdat Peter Winkel ermee stopt.

Hij gaat nu naar Gerard van Lent die ook atleten als Ronald Schreur en Jill Holterman onder zijn hoede heeft. De focus zal nu waarschijnlijk ook wat meer naar de tien kilometer en halve marathon verschuiven.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen