GGD Zaanstreek-Waterland zet 500.000ste coronaprik

GGD Zaanstreek-Waterland vaccineert sinds 18 januari 2021 tegen het coronavirus.© Archieffoto Pascal Fielmich

Van onze verslaggever
Zaandam

Het vaccinatiepersoneel van de GGD Zaanstreek-Waterland heeft afgelopen week voor de 500.000ste maal een coronaprik toegediend. Dat heeft de GGD op vrijdagmiddag bekendgemaakt, overigens zonder daarbij te vermelden waar en wanneer die vaccinatie is gezet.

De lokale afdeling van de GGD begon op 18 januari 2021 met het vaccineren tegen het coronavirus. Dat gebeurde in eerste instantie alleen in Sportcentrum De Beuk in Purmerend en Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan.

Later dat jaar zette de GGD ook de zogeheten prikbus in op plekken met een lagere gemiddelde vaccinatiegraad. Halverwege juni bereikte de GGD in onze regio een totaal van 200.000 coronavaccinaties.

De GGD Zaanstreek-Waterland zegt zelf ’ruim te voldoen’ aan de vraag van het aantal prikken vergeleken met de rest van Nederland. De Beuk en De Koog zijn inmiddels niet meer in gebruik als vaccinatielocatie.

Wie zich wil laten boosteren of een eerste of tweede prik wil laten zetten, moet nu naar de Pieter Ghijsenlaan in Zaandam, het voormalige gemeentehuis in Middenbeemster of het Evenemententerrein aan de Purmerenderweg in Purmerend.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.