Huisarts en clubarts van Telstar Marcel Reinders plots overleden tijdens hardlopen in Overveen: ’Een echte wetenschapper en iemand met een groot sporthart’

Marcel Reinders (rechts) was clubarts bij Telstar.© Foto Telstar

Milo Lambers
Velserbroek

Marcel Reinders, huisarts bij Huisartsencentrum Velserbroek en clubarts van profclub Telstar, is donderdag onverwachts op 56-jarige leeftijd overleden.

Reiners hield sinds 2018 praktijk in Velserbroek, ook daarvoor was hij al werkzaam in de praktijk. Hij nam de praktijk over van Ron Peters. Peters en Reinders waren goede vrienden en werkten ook samen bij Telstar. ,,Sinds vijf jaar was hij mijn secondant bij Telstar”, vertelt Peters. ,,Hij was er als ik niet kon. Het was iemand met een groot sporthart en was ook erg betrokken bij Telstar.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Thuiswedstrijd

De voetbalclub omschrijft de arts op zijn website als een gewaardeerde collega. ,,Marcel was meer dan vijf seizoenen bij Telstar actief en was vanaf de eerste dag een zeer gewaardeerde vaste waarde voor de club als onderdeel van de medische afdeling. Hij was elke thuiswedstrijd langs de lijn te vinden en was nauw betrokken bij onze spelers en staf. Wij verliezen met Marcel een zeer bekwaam arts maar vooral ook een warm en aimabel mens.”

Reinders was tevens hoofd geneeskunde bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Peters noemt hem ’een echte wetenschapper’. Bij de coöperatie Huisartsen Zuid-Kennemerland hield hij zich bezig met chronische ziektes.

Reinders overleed aan een hartstilstand tijdens een rondje hardlopen door het duingebied in Overveen. De hulpdiensten kwamen direct in actie maar reanimatie mocht niet baten.

Marcel Reinders (16-09-1965 - 06-01-2022)

Reanimatie mocht niet meer baten voor Marcel Reinders.© Archieffoto: Michel van Bergen

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen