Aantal nieuwe coronabesmettingen in Alkmaar stijgen naar recordhoogte: 521 positief geteste personen erbij op vrijdag

Het coronavirus heeft geleid tot 521 nieuwe besmettingen in de regio Alkmaar.

Het coronavirus heeft geleid tot 521 nieuwe besmettingen in de regio Alkmaar.

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Het aantal coronabesmettingen in de regio Alkmaar is vrijdag explosief gestegen: naar 521. Dat is ruimschoots het dubbele in vergelijking met een dag eerder (256) en sowieso een record in dit nog prille jaar.

De opvallende toename is toe te schrijven aan twee oorzaken: het dominanter worden van de besmettelijker omikronvariant en een storing op donderdag in het registratiesysteem.

Dijk en Waard

De nieuwe positief geteste personen zijn 204 inwoners van de gemeente Alkmaar, 137 van Dijk en Waard, 71 van Bergen, 55 van Heiloo plus 54 van Castricum.

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

In West-Friesland zijn 284 nieuwe besmettingen opgedoken, in de Noordkop 242. De teller sinds de uitbraak van het virus medio maart 2020 staat daardoor nu op 119.749 inwoners van Noord-Holland Noord die corona hebben of hebben gehad.

Ziekenhuisopnames

Het aantal ziekenhuisopnames is met twee (inwoners van Den Helder) gestegen naar 964 tot dusverre.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 22 coronapatiënten: zeven op de intensive care en vijftien op verpleegafdelingen.

In Hoorn is een inwoner met het virus overleden. Het is het 592e dodelijke coronaslachtoffer in Noord-Holland Noord sinds het begin van de pandemie, waarvan er 256 afkomstig zijn uit de regio Alkmaar.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen