VZV in Málaga niet opgewassen tegen vernuft van Costa del Sol. Een vervolg in Europa is heel ver weg voor de handbalsters uit ’t Veld

Málaga

Een vervolg in de EHF European Cup lijkt bijzonder ver weg voor de handbalsters van JuRo Unirek/VZV. In de eerste wedstrijd van het tweeluik met Costa del Sol Málaga konden de Veldtemsen niet op genade rekenen: 19-35

De speaker van dienst schreeuwde met name in het eerste bedrijf eigenlijk net te vaak ‘Mercedes Castellanos, sí, sí, sí’ door de microfoon. Een steuntje in de rug van de Spaanse keepster die toen nagenoeg niet te passeren was.

De doelvrouw, die overigens één van de internationals bij Costa del Sol is, moest voor de rust slechts zeven keer een antwoord schuldig blijven. Waar de formatie uit ’t Veld er ruim drie keer zoveel tegen kreeg in een tijdsbestek van dertig minuten. Al snel was derhalve duidelijk dat de regerend Europees kampioen niet alleen op papier, maar zeker ook op de vloer een behoorlijk maatje te groot was.

De technische, snelle en bovendien dodelijke opponent had niet lang nodig om al flink afstand te nemen van VZV: 3-13. De bezoeksters speelden de eerste partij ‘thuis’. Maar dat gat werd richting de pauze nog vele malen groter: 7-22.

Ook daarna was Costa del Sol niet van plan om gas terug te nemen. Al lukte het VZV toen wel om vaker met scherp te schieten. Sterker nog, na elf minuten was de productie verdubbeld. En ook doelvrouw Amber Zomerdijk groeide met enkele knappe reddingen steeds meer in de wedstrijd. Echt in de buurt kwam VZV nooit. Een regelrechte slachtpartij werd het daardoor ook niet: 19-35.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen