De verbouwing van De Vriendschap in Akersloot is begonnen. Er komen elf appartementen in

De Vriendschap zoals het gebouw er nu uit ziet.

De Vriendschap zoals het gebouw er nu uit ziet.© jjfoto.nl / Jan Jong

Henk-Jan den Ouden
Akersloot

De verbouwing van café-restaurant De Vriendschap in Akersloot is begonnen. Er komen elf koopappartementen in, waarvan vijf in de sociale sector (tot ruim twee ton). Volgens ontwikkelaar en aannemer Cas Pronk is het waarschijnlijk in september klaar.

Henk en Levering sloten het restaurant en café eind 2019, na veertig jaar. Ze zijn nu met pensioen. Bijna een jaar later werd de inboedel van het horecabedrijf geveild.

(Tekst gaat door onder de foto)

Zo gaat het worden: appartementengebouw ’De Vriendschap’. Het is na de zomer klaar.

Zo gaat het worden: appartementengebouw ’De Vriendschap’. Het is na de zomer klaar.© Illustratie Cas Pronk

Inmiddels is de verbouwing tot een kleinschalig appartementencomplex begonnen. Het uiterlijk van het gebouw blijft grotendeels hetzelfde. Er komen zes appartementen op de begane grond en vijf op de eerste verdieping met oppervlaktes tussen 54 en 82 vierkante meter. De appartementen op de eerste verdieping krijgen toegang via een galerij aan de noordkant van het pand, de kant van ’t Achterom. In de kap komen een paar dakkapellen en loggia’s. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht. Het gebouw blijft ter herinnering aan het echtpaar Levering ’De Vriendschap’ heten.

De parkeerplaatsen worden op eigen terrein aangelegd, vooral aan de achterkant. Verder komen er tuintjes en wat groen. Volgens de gemeente zijn er geen bezwaren binnengekomen tegen het plan en is de vergunning verleend. Na de zomer kunnen de eerste nieuwe bewoners er in.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen