Aanhouding na achtervolging vanuit Amsterdam op A2, ook politiehelikopter ingezet

Op de A2 is een auto staande gehouden en iemand gearresteerd.© ANP / Sem van der Wal

Internetredactie
BREUKELEN

De snelweg A2 was donderdag aan het begin van de middag in beide richtingen dicht tussen Breukelen en Maarssen vanwege een achtervolging. Een auto is staande gehouden en er is ook iemand opgepakt.

Inmiddels is duidelijk geworden dat een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel aanleiding is voor de actie waarbij onder meer een politiehelikopter zou zijn ingezet. De Landelijke Eenheid sprak op Twitter van een ’verdachte situatie’. De politie hoopt later meer informatie te geven.

Lees ook: Politie-actie A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

De A2 is inmiddels weer helemaal open.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Landelijke Eenheid sprak op Twitter van een ’verdachte situatie’.© ANP / Sem van der Wal

Extra beveiligd

Terwijl de A2 werd afgesloten werd het hoofdgebouw van de Landelijke Eenheid in Driebergen extra beveiligd. Voor de deur staan agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten. Ook een politiehelikopter landde daar die even daarvoor bij de A27 bij Meerkerk is geland en daarna naar Driebergen is gevlogen. Het is nog onduidelijk of er een verband is met de politieactie op de A2.

Die extra beveiliging is inmiddels opgeheven, laat een woordvoerder weten. Het gebouw werd donderdagmiddag zo'n anderhalf uur streng beveiligd. De reden voor de tijdelijke beveiligingsactie is nog onduidelijk.

Het hoofdkantoor van de Landelijke Eenheid van de politie werd extra zwaar bewaakt.© Foto ANP

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen