Ajax keert vervroegd terug uit Portugal na positieve coronatesten

De spelers van Ajax verbleven maar kort in de Algarve.© PROSHOTS

ANP
QUINTA DO LAGO

Ajax heeft het trainingskamp in Portugal afgebroken vanwege enkele positieve coronatesten die in het hotel zijn afgenomen. „Om een uitbraak te voorkomen en met het oog op de start van de tweede seizoenshelft, zondag 16 januari tegen FC Utrecht, wil Ajax geen risico’s nemen. Daarom is uit preventief oogpunt besloten om woensdag terug te keren naar Amsterdam”, laat de landskampioen weten.

Van de groep van ruim zestig personen, bestaande uit spelers en stafleden, was iedereen in het bezit van een negatieve testuitslag, aldus Ajax. Deze testen waren kort voor vertrek naar Portugal afgenomen. Ajax verbleef sinds maandag in de Algarve.

Trainer Erik ten Hag wilde zijn omvangrijke selectie in Portugal tijdens een volle trainingsweek klaarstomen voor de tweede helft van het seizoen. Ter afsluiting van het trainingskamp in Zuid-Europa stond er voor komende zondag nog een oefenwedstrijd tegen Hajduk Split in het Algarve Stadion op het programma. Dat duel zou zonder publiek worden gespeeld.

PSV en Feyenoord besloten onlangs nog in Nederland voor het vertrek naar het buitenland een trainingskamp te annuleren. PSV zou dinsdag naar Marbella vliegen, maar vanwege een aantal coronabesmettingen bleven trainer Roger Schmidt en zijn spelers in Eindhoven. Feyenoord schrapte afgelopen zaterdag al de trip naar Zuid-Spanje vanwege meerdere positieve coronatesten binnen de staf en selectie. De Rotterdammers hopen zaterdag nog wel in Marbella te oefenen tegen Club Brugge.

Afblazen

Sc Heerenveen moest een gepland trainingskamp in Apeldoorn afblazen. Ook bij de Friese club werden binnen de selectie meerdere besmettingen vastgesteld. Andere Eredivisieclubs besloten hun oefenwedstrijden deze week af te gelasten, uit vrees voor (nog) meer positieve tests.

Voetbalbond KNVB liet eerder op woensdag weten extra alert te zijn op de toename van het aantal coronagevallen binnen de selecties van clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. De eerder gedane oproep veelvuldig te testen en de 1,5 metermaatregel nadrukkelijk na te leven moet voorkomen dat de competities zoals onder meer in Engeland te maken krijgen met tal van afgelastingen. De eerste divisie gaat vrijdag weer van start, de Eredivisie volgt een week later.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen