Veel animo voor eretitel Dichter van Medemblik

Schrijven.© Foto Free Images / Len-k-a

Ronneke van der Genugten
Medemblik

Rond de vijftien personen hebben belangstelling voor de eervolle rol van ’Dichter van Medemblik’. Zij stuurden via de Westfriese Bibliotheken een gedicht in. Wie nog een greep naar de titel wil doen, kan inzenden tot en met zondag 9 januari.

„We zijn blij verrast door het aantal inzendingen dat nu al binnen is”, vertelt Ariane Vervoorn. De cultuurcoördinator heeft niet alle inzendingen gelezen, maar kan wel vertellen dat er een grote variëteit in zit. „Er zijn gedichten in het West-Friese dialect geschreven en er is een gedicht van een hele jonge deelneemster.”

Behoefte

De zoektocht naar de allereerste Dichter van Medemblik is een initiatief van Gemeente Medemblik en de Westfriese Bibliotheken. Vervoorn: „Er was al een tijd behoefte aan. Gezien het feit dat iedereen in deze coronaperiode op zichzelf is aangewezen, was het een goed moment om het idee te lanceren. Dichten kan altijd en overal.”

De Dichter van Medemblik zal voor een periode van een jaar worden ingezet bij bijzondere gelegenheden in de gemeente. Zondag 9 is de laatste kans voor aanmelding. Zie voor meer informatie: www.westfriesebibliotheken.nl

Lees ook: Gezocht: eerste gemeentelijke dichter voor Medemblik die belangrijke gebeurtenissen beschrijft

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen