Stichting Vrouwen van Weesp besteedt geld Rabocheque aan tweedehands fietsen

Voorzitter Fahima Popal van Stichting Vrouwen van Weesp is blij met de cheque van Rabobank Amstel en Vecht.© Eigen foto

Tamar de Vries
Weesp

Stichting Vrouwen van Weesp heeft een cheque van 250 euro in ontvangst genomen van Rabobank Amstel en Vecht. ,,Wij zijn van plan om dit bedrag te besteden aan fietsen en fietsles voor Vrouwen van Weesp”, vertelt Fahima Popal, voorzitter van de stichting.

Popal is erg blij met het Rabocheque. ,,Wij proberen om tweedehands fietsen te kopen en zodra de coronasituatie het toelaat met de fietslessen voor de vrouwen te beginnen. Nieuwkomers en andere immigranten kunnen meestal niet fietsen. Er is grote behoefte aan fietsen, want daarmee kunnen de vrouwen zich zelfstandig verplaatsen en contacten leggen met anderen.”

De cheque werd overhandigd door Jean van der Hoeven, voormalig CDA-wethouder en raadslid in Weesp. Van der Hoeven is lid van de ledenraad van Rabobank Amstel Gooi en Vecht. Als inwoner en voormalig wethouder van Weesp kent hij de stichting Vrouwen van Weesp goed.

,,Een deel van de winst van de Rabobank wordt ieder jaar beschikbaar gesteld aan het coöperatief dividend van de bank”, legt Van der Hoeven uit. ,,Ieder ledenraadslid mocht dit jaar een bedrag van 250 euro besteden aan een zelf uit te kiezen goed doel. Dus aan een doel dat ze nauw aan het hart ligt, of aan een instantie waar je een band mee hebt of waar je mensen kent. Het mag alleen geen commerciële instelling zijn.”

De vrouwen/nieuwkomers die graag willen leren fietsen, komen uit Syrië, Marokko en Afghanistan. Er is behoefte aan maximaal tien fietsen, aldus Van der Hoeven. ,,Het kan natuurlijk ook zijn dat mensen kosteloos een fiets beschikbaar willen stellen. Dan kunnen zij een e-mail sturen naar Fahima Popal: SV.vW@hotmail.com ”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen