Zaandamse Bernhardbrug krijgt een opknapbeurt: dat wordt misschien wachten of omrijden

Van onze verslaggever
Zaandam

Op de Bernhardbrug in Zaandam is in de komende weken soms een rijbaan gesloten, en over twee weken is zelfs de hele brug een weekend lang voor verkeer dicht.

De Prins Bernardbrug krijgt een technische onderhoudsbeurt. Het grootste deel van de werkzaamheden bestaat uit het verwijderen en vernieuwen van de bedienings- en besturingsinstallatie zodat de brug voldoet aan de Europese wet- en regelgeving.

Wegverkeer kan gebruik maken van de brug maar moet rekening houden met vertraging of een omleiding. Soms zal een rijbaan afgesloten worden om veilig te kunnen werken.

Op zaterdag 22 en zondag 23 januari is de brug helemaal buiten gebruik.

Mocht het gaan vriezen, dan kan dat gevolgen hebben voor de planning en is de stremming op andere dagen. Om problemen te voorkomen staan tijden het werk bij de andere bruggen over de Zaan en bij de toegangswegen omleidingsborden.

Voor het scheepvaartverkeer geldt een stremming van maandag 10 januari 2022 vanaf 6.00 uur tot maandag 24 januari 6.00 uur. Tijdens de stremming is het wel mogelijk om onder het vaste deel van de brug door te varen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen