Voormalig eerste elftalspeler laat jeugd bewegen bij Zouaven, met Winter Games als aftrap. ’Trots op deze samenwerking’

Blije, bewegende kinderen, daar is het Zouaven en Scopio Atletico om te doen.

Blije, bewegende kinderen, daar is het Zouaven en Scopio Atletico om te doen.© Foto aangeleverd

Judit de Redelijkheid
Grootebroek

Hij maakte deel uit van de ’legendarische’ C1 die voor duizenden toeschouwers van Ajax won en maakte jaren later de promotie naar de hoofdklasse mee. Nu zet voormalig Zouaven-speler Marco Neuvel zich in om de jeugd in beweging te krijgen. Ook bij zijn oude club in Grootebroek, waar zondag de Winter Games op het programma staan.

Het is niet de eerste keer dat er aan het begin van het jaar activiteiten voor de jeugd plaatsvinden bij Zouaven. Nu heeft de club er alleen de handen voor ineen geslagen met Scopo Atletico. Deze Haarlemse beweegacademie organiseert, onder leiding van Marco Neuvel, al jaren sportieve kampen in Noord-Holland. ,,We zijn trots op de samenwerking met Zouaven”, zegt de oud-speler van de club uit Grootebroek. ,,Voor kinderen, die tegenwoordig te weinig en te eenzijdig bewegen, is het goed om naast voetbal ook andere sporten uit te proberen. Hierdoor houden zij het langer vol, hebben ze meer plezier, leren ze andere kinderen kennen en ontwikkelen ze zich op de langere termijn ook beter.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Aan de Winter Games mogen ook niet-leden van Zouaven meedoen. Het is bedoeld voor jongens en meisjes van 4 tot en met 12 jaar. De activiteiten die tijdens de sport- en spelmiddag (van 13 tot 16 uur) op het programma staan zijn onder meer poolvoetbal, loopski en een voetbaltoernooi. Meedoen kost 25 euro en inschrijven kan op de website van Scopo Atletico. Zouaven-voorzitter Cees Deen hoopt op een grote deelname: ,,In een tijd waarin fysieke, mentale en sociale weerbaarheid onder druk staat is het belangrijk om lekker te genieten van de buitenlucht en met elkaar te sporten en te ervaren hoe leuk het is om met elkaar een sportieve prestatie te leveren.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen