Forse daling in het aantal nieuwe coronabesmettingen in de regio Alkmaar, één inwoner overleden

Suzanne Rijnja
Alkmaar

Na meer dan driehonderd nieuwe besmettingen per dag afgelopen zondag en maandag, is het aantal coronabesmettingen in de regio Alkmaar dinsdag teruggezakt naar 166.

Van de positief geteste personen komen er 63 uit de gemeente Alkmaar, 57 uit Dijk en Waard, 17 uit Castricum, 15 uit Heiloo en 14 uit Bergen.

Daarnaast is een inwoner van Alkmaar die besmet was met het virus overleden. Sinds het begin van de uitbraak van de pandemie zijn er nu in totaal 589 personen met corona overleden in Noord-Holland Noord, 256 van hen waren afkomstig uit de regio Alkmaar.

In Noord-Holland Noord zijn er in totaal 423 besmettingen bijgekomen, wat een stuk minder is dan de dagen ervoor. Daarmee komt het overeen met het beeld in de regio Alkmaar. In totaal zijn er sinds de corona-uitbraak 117.475 positieve tests afgenomen in Noord-Holland Noord.

Er worden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Ziekenhuisopnames

In het Noordwest Ziekenhuis zijn er drie bedden op de verpleegafdelingen vrijgekomen ten opzichte van de dag ervoor. In het ziekenhuis zijn momenteel achttien coronapatiënten opgenomen.

Acht van hen liggen op de intensive care, de andere tien liggen op verpleegafdelingen van het ziekenhuis.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.