Berechting van Velsen-Noordse die partner te lijf zou zijn gegaan met schroevendraaier en mes laat maanden op zich wachten. Vrouw verdacht van poging tot doodslag

© archieffoto

Jeannine Verhagen
Alkmaar/Velsen-Noord

De berechting van de 38-jarige N.A., die wordt verdacht van een poging tot doodslag op haar partner in Velsen-Noord, laat nog zo’n drie maanden op zich wachten. De rechtbank Noord-Holland zal de strafzaak op 25 maart inhoudelijk behandelen, is de bedoeling.

Dat bleek dinsdag bij een voorbereidende zitting in de zaak. A. zou met een kruiskopschroevendraaier en een mes haar levensgezel in de borst, bovenarm en hals hebben gestoken. Hij raakte daarbij gewond.

Lastig

De reclassering heeft laten weten dat het lastig is om op korte termijn een zogeheten maatregelenrapport op te stellen. Dat is nodig als het Openbaar Ministerie van plan is tbs met voorwaarden te gaan eisen. In dit speciale geval denkt de reclassering dat dit onderzoek acht tot tien weken gaat duren. Het zou dan voor de geplande rechtbankzitting van eind maart klaar moeten zijn.

De advocaat wil nog een geluidsband afluisteren, die is gemaakt van het eerste verhoor van de verdachte. Dat wordt geregeld. De verdachte zelf zei dinsdag dat het goed met haar gaat op de plek waar zij nu in voorlopige hechtenis zit.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen