Bonnen voor kinderen en verenigingen in Zaanstad voor ingeleverde kerstbomen

Afgedankte kerstbomen.© archieffoto wim egas

Frans van den Berg
Zaandam

Vorig jaar ging er vanwege corona nog een streep door de kerstbomeninzameling, maar dit jaar gaat het feest wel door in Zaanstad.

En dan is het vooral feest voor de kinderen die voor iedere ingeleverde boom een bon van twintig cent krijgen. Die bonnen kunnen worden ingewisseld voor geld bij de deelnemende verenigingen, die op hun beurt weer veertig cent per bon krijgen van de gemeente.

Beide partijen moeten er dus wel iets voor doen. De ene partij brengt de bomen naar een verzamelpunt en de verenigingen staan komende zaterdag bij die inleverpunten. De kerstbomen gaan na inzameling naar Sortiva Alkmaar om verwerkt te worden als een grondstof.

De verenigingen die meedoen zijn: muziekvereniging Crescendo Assendelft, de scoutinggroepen Assendelft, Elfregi uit Zaandam, Koog-Zaandijk en Krommenie, de basisschool Toermalijn uit Wormerveer en voetbalvereniging Westzaan uit Westzaan. Volgens een strak tijdschema is inleveren zaterdag mogelijk op tientallen locaties in Assendelft, Koog aan de Zaan, Krommenie, West-Knollendam, Westzaan, Wormerveer, Zaandam en Zaandijk. Het schema kunt u hier vinden op de website van gemeente Zaanstad.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.