VS registreren dagrecord van ruim 1 miljoen coronabesmettingen

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De Verenigde Staten hebben maandag een dagrecord van ruim 1 miljoen coronabesmettingen geregistreerd. Het gaat om het grootste aantal besmettingen in een land dat sinds het begin van de coronapandemie wereldwijd is gemeld. Bovendien is het bijna een verdubbeling van het vorige dagrecord (590.000) dat slechts vier dagen geleden werd geregistreerd, eveneens door de VS.

Vermoedelijk ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen nog hoger. Veel Amerikanen maken gebruik van zelftesten, waardoor hun testresultaten niet altijd worden gemeld bij de autoriteiten.

Net als in veel andere landen verspreidt de zeer besmettelijke omikronvariant van het coronavirus zich razendsnel door de VS. De opmars heeft ervoor gezorgd dat veel vluchten van, in en naar de Verenigde Staten zijn geannuleerd. Daarnaast zijn veel scholen en kantoren gesloten en de druk op de zorg neemt toe.

Het hoogste aantal coronabesmettingen op een dag buiten de VS werd op 7 mei 2021 geregistreerd in India. Daar werden die dag ruim 414.000 mensen positief getest.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.