Kinderen Donald Trump gedagvaard in fraudeonderzoek

ANP Producties | Bron: ANP
New York

De openbaar aanklager in New York heeft twee kinderen van de Amerikaanse oud-president Donald Trump gedagvaard in een onderzoek naar fraude bij diens vastgoedbedrijf, meldt The New York Times. Ivanka Trump en Donald Trump junior moeten antwoorden geven op vragen over mogelijke manipulatie van de waardering van eigendom van het familiebedrijf The Trump Organization voor belasting- en verzekeringsdoeleinden.

Trump zelf was vorige maand al opgeroepen door aanklager Letitia James. Zij doet al twee jaar onderzoek naar Trumps zakelijke belangen. Volgens Trump is het onderzoek politiek gemotiveerd. Hij eist dat een rechtbank het onderzoek stopzet.

The Trump Organization en Trumps kinderen verzetten zich ook tegen de dagvaarding, blijkt uit documenten van de rechtbank in Manhattan. De 45-jarige Trump junior leidt The Trump Organization samen met zijn broer Eric. Die is in oktober al ondervraagd in de civiele zaak, aldus The New York Times. Er loopt los daarvan nog een strafzaak rond belastingontwijking door The Trump Organization, die nog voor de rechter moet komen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.