Wie volgt Jeffrey Parmentier op? Al meer dan vierduizend keer gestemd op kandidaten voor de titel Persoon van het Jaar 2021

Jeffrey Parmentier uit Hillegom won vorig jaar de titel ’Persoon van het jaar’.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jaap Timmers
Haarlem/Regio

Wie volgt Jeffrey Parmentier op? Meer dan vierduizend lezers van deze krant hebben tot nog toe een stem uitgebracht op een van de tien kandidaten voor de titel Persoon van het Jaar 2021. En tekent zich een ’kopgroep’ van vijf af, waarbij de onderlinge verschillen overbrugbaar zijn. Deze publieksverkiezing wordt georganiseerd door Haarlems Dagblad.

Uit de tussenstand die zondag 2 januari om 12.00 werd opgemaakt, blijkt dat 4116 lezers een keus hebben gemaakt via de website van Haarlems Dagblad. Stemmen kan nog tot en met maandag 10 januari op een stemformulier onder elk van de tien online artikelen waarin de genomineerden gepresenteerd worden.

Hun namen zijn in willekeurige volgorde Max Caminita, Sterre Marrée, Eelco Fortuijn, Erna Aarsen, Kim van Schaik, Annemieke van de Wouw, Mohamed el Mesbahe, Paul Olieslagers, Bas Kamps en Kevin van Eeuwijk. Zij hebben allen een bijzondere prestatie geleverd in het afgelopen jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt op 14 januari.

Het belooft een spannende eindstrijd te worden. De koploper heeft al 828 stemmen gekregen, gevolgd door kandidaten met 753, 673, 525 en 523 stemmen. De lantaarndrager moet het vooralsnog doen met 51 vinkjes.

Zij die hun voorkeur te kennen geven, kunnen ook een motivatie meesturen. In het tussentijdse rapport staan enthousiaste kwalificaties. ’Hij verdient het’, is er zo een. ’Bijzonder wat deze vrouw al jaren doet’ en ’Ze pakt het probleem aan bij de oorzaak’, schrijven anderen. ’Belangeloos voor de medemens en de omgeving’, oordeelt iemand. Of simpelweg: ’Ik vind hem knap’ en ’Beter dan Lewis Hamilton’.

Wie wordt Persoon van het Jaar 2021? Stem nu

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen