Duizenden mensen op Museumplein, politie roept op te vertrekken

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

Een paar duizend mensen protesteren zondagmiddag op het Museumplein in Amsterdam tegen de coronamaatregelen. Ze doen dat onder de noemer "koffie drinken", nadat de gemeente een eerder aangekondigde demonstratie verbood. De politie kondigt aan te gaan optreden en roept mensen op te vertrekken.

Onder de demonstranten zijn enkele tientallen die bij het Stedelijk Museum met witte pakken aan en witte maskers op met protestbordjes staan. Hun slogan is "Het is hier geen dictatuur".

Vanuit een drone van de politie die boven het Museumplein hangt worden mensen opgeroepen te vertrekken. "Hier spreekt de politie. U dient zich te verwijderen van het Museumplein, want deze demonstratie is verboden", zo klinkt het. Halverwege het plein staat op informatieborden dat de politie gaat optreden en dat mensen het gebied moeten verlaten. Op het plein zijn, behalve veel politieagenten, ook twee waterkanonnen aanwezig.

Op een livestream is te zien dat een groep mensen die richting het Vondelpark liep, wordt tegengehouden. Daarbij wordt gevochten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.