Inwoners zetten reddingsactie op touw voor struiken en fruitbomen op Raadhuisplein in Hoofddorp

Grote bomen worden gered met behulp van een graafmachine.© Fote Meer Groen

Jaap Timmers
Hoofddorp

Inwoners zetten een reddingsactie op touw voor struiken en fruitbomen op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Ze vragen burgers te helpen als ze dinsdag 11 januari aan de slag gaan. Dat geldt ook voor een actie zaterdag 15 januari aan de Pabstlaan.

Het gaat om vijftig soorten struiken en bomen, meldt de stichting Meer Groen. Ze staan sinds 2017 bij de oude skatebaan op het plein.

„Nu het gemeentehuis en het Raadhuisplein op de schop gaan, ruimen we het parkje leeg met het doel zoveel mogelijk van de struiken, bomen en kruiden weer een nieuwe bestemming te geven”, laat zegsman Franke van der Laan van Meer Groen weten. De reddingsactie speelt zich af tussen 9 en 16 uur.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het pop-up parkje in volle glorie.© Foto John van Loon

Bij deze organisatie, die in zes gemeenten actief is, werken 1300 vrijwilligers die vijftig projecten van openbaar groen beheren, bij elkaar zo’n 1400 hectare. De groep heeft er de handen vol aan en kan meer hulp gebruiken. Wie komt helpen, kan rekenen op koek en zopie, en ieder krijgt een aandenken.

Zo is een team zaterdag 15 januari in het fruitpark aan de Pabstlaan (tegenover Meerstede). Deelnemers zullen dit park waar tien jaar oude hoogstamfruitbomen en fruitstruiken staan nieuw leven inblazen. Het anderhalve hectare grote park zal een sociale ontmoetingsplek en een ’bruisend fruitpark’ worden. Er is een graafmachine aanwezig. De organisatoren kunnen helpende handjes gebruiken en er is behoefte aan scheppen en kruiwagen.

Informatie info@stichtingmeergroen.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen