Video van jongen die in Huizen een auto vernielt gaat viraal: ’Waarom zo’n haat op andermans spullen’

Susanne van Velzen
Huizen

Een video waarop te zien is hoe een jongen in Huizen een spiegel van een auto aftrapt gaat viraal op Twitter en roept woedende en verbijsterde reacties op van kijkers.

Op de beelden, gemaakt in de Kerkstraat in Huizen, is te zien hoe twee jongens om 05.41 uur aan komen fietsen in de nieuwjaarsnacht. Een jongen op een witte fiets met blauwe tas voorop gaat in de remmen, zet zet zijn fiets keurig op de standaard en trekt weloverwogen de capuchon van zijn witte trui over zijn hoofd.

(Tekst gaat door onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vervolgens loopt hij vastberaden naar een geparkeerde auto en geeft een harde trap tegen de spiegel. Als die niet meteen loskomt, rukt en trekt hij met al zijn kracht aan de spiegel. Tot het ding het uiteindelijk begeeft. Dan stapt hij ’tevreden’ weer op zijn fiets. Gelukkig nieuwjaar.

Op het Twitteraccount van Huizen in Beeld is de video van veertig seconde gemaakt door een bewakingscamera te zien. De reacties op de beelden zijn niet mals. ’Deze jongen maakt zichzelf in 40 seconden meer belachelijk dan de meesten van ons in ons hele leven’. ’Ik heb een periode gehad dat bijna elke week mijn spiegels eraf lagen, motorkap bekrast en banden lek gestoken, god mag weten waarom. Heeft mij in totaal over €2000,00 gekost’. ’Waarom zo’n haat op andermans spullen’.

Veel volgers wensen de jongen, die redelijk herkenbaar in beeld is, het allerslechtste toe.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen