Aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt verder

ANP Producties | Bron: ANP
Bilthoven

Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt verder. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 17.531 positieve tests geregistreerd, ruim boven het gemiddelde van de afgelopen week. De toename werd verwacht, omdat de nieuwe en besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus dominant is geworden.

In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 101.051 meldingen van positieve tests. Dat is 18,5 procent meer dan in de zeven dagen ervoor. Gemiddeld komt het neer op 14.436 positieve tests per dag. Dat gemiddelde stijgt voor de vijfde dag op rij.

In Amsterdam zijn 1089 positieve tests geregistreerd. In Rotterdam kregen 995 inwoners te horen dat het coronavirus bij hen is aangetroffen. Daarna volgen Den Haag (443), Utrecht (397) en Haarlem (280).

Het aantal sterfgevallen bedroeg zondag zes, mogelijk kan dit lage aantal te maken hebben met nieuwjaarsdag. Op vrije dagen worden doorgaans minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. Het kan zijn dat er meer mensen zijn overleden, maar dat de anderen in de komende dagen alsnog worden geregistreerd.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.