Engelse middelbare scholieren moeten mondkapje op

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Middelbare scholieren in Engeland moeten een mondmasker gaan dragen, schrijft gezondheidsminister Nadim Zahawi in The Sunday Telegraph. De plicht geldt vooralsnog tot 26 januari. Ook zegt Zahawi dat regulier onderwijs de norm is, maar dat aan leren op afstand niet volledig te ontkomen zal zijn als het aantal zieke docenten en leerlingen blijft stijgen.

In december had de Engelse regering het dragen van een mondkapje al verplicht in verschillende situaties en werd van huis uit werken weer aangemoedigd. Ook moeten bezoekers aan nachtclubs en grote evenementen een covid-bewijs laten zien.

Verder dan zulke maatregelen wil de Engelse regering vooralsnog niet gaan. Het opnieuw opleggen van zware coronamaatregelen is "een laatste uitweg", schrijft Zahawi. In plaats daarvan moet het land "leren leven met Covid-19."

De andere landen binnen het Verenigd Koninkrijk - Noord-Ierland, Schotland en Wales - hebben sinds Kerst nieuwe regels opgelegd voor het aantal mensen waarmee men mag samenkomen. In Wales en Schotland geldt ook een mondmaskerplicht voor middelbare scholieren.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.