Israël keurt vierde coronaprik goed voor groepen kwetsbaren

ANP Producties | Bron: ANP
Tel Aviv

Israël heeft een vierde coronaprik goedgekeurd voor de eerste groepen kwetsbaren in het land. Het gaat om ouderen in verpleeghuizen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Een deskundigenpanel van het ministerie van Volksgezondheid adviseerde vorige week een vierde prik beschikbaar te stellen aan 60-plussers, zorgpersoneel en mensen met een verzwakt immuunsysteem. De tweede booster moet helpen tegen omikron, de extra besmettelijke coronavariant die in veel landen zorgt voor een explosieve groei van het aantal besmettingen.

De eerste 150 zorgmedewerkers werden maandag voor de vierde keer ingeënt, maar dat was in het kader van een onderzoek naar de veiligheid en het nut van een tweede boostervaccinatie. De resultaten worden binnen twee weken verwacht.

Israël staat tijdens de pandemie bekend om zijn voortvarende vaccinatiecampagnes. Het land liep een jaar geleden al voorop bij het inenten van de bevolking en begon ook snel aan de boostercampagne, eerder dan andere landen. De rest van de wereld kijkt opnieuw naar Israël nu daar ook een vierde prik beschikbaar wordt gesteld.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.