Café de Paus start in nieuwe jaar met (tijdelijke) snackbar. ’Anders ben je ook maar dicht’, zegt eigenaar John Kok

Café de Paus in Lutjebroek.

Café de Paus in Lutjebroek.© Foto Cyclomedia

Martijn Mak
Lutjebroek

Met ingang van volgend jaar kunnen liefhebbers van een vette hap (tijdelijk) terecht bij snackbar ’De Huiskamer’ van café De Paus in Lutjebroek. „Anders ben je ook maar dicht”, licht mede-eigenaar John Kok toe.

Het is een manier om toch wat reuring te krijgen in het door coronaregels gesloten café en haar zalen. „In ieder geval zolang de sluiting aanhoudt. We proberen er iets positiefs van te maken. Bovendien is het goed voor de apparatuur in de keuken, die de afgelopen tijd uit stond.”

De Paus heeft tijdens de eerste lockdown, in maart 2020, wel al eens afhaalmaaltijden verzorgd. „Af en toe kregen we de vraag of we ook snacks hadden, een snackbar heb je namelijk niet in Lutjebroek. Daarvoor moet je naar Hoogkarspel of Grootebroek.”

Permanent

Over een permanente ruimte waar snacks worden verkocht, denken de uitbaters ook na. „We zijn momenteel aan het verbouwen. Mogelijk dat we aan de achterzijde iets doen.”

Snackbar De Huiskamer begint op nieuwjaarsdag en is de komende tijd op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 16 uur tot 20 uur open. Vooraf bestellen hoeft niet, klanten kunnen gewoon binnenlopen.

Lees ook: Café de Paus in Lutjebroek komt met uitbreidingsplannen, en dat in coronatijd. ’Van de spreekwoordelijke nood een deugd maken’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen