Welke tien verhalen uit West-Friesland werden het beste gelezen in 2021?

Kippenvel bij sluiting Deen in Avenhorn.

Kippenvel bij sluiting Deen in Avenhorn.© Foto Jaap van der Pijll

Ronneke van der Genugten
Hoorn

De verdrietige ‘vondst’ van het lichaam van Marc de Vré via een drone, vijf coronadoden op één dag en diepe rouw om overledenen. Aan het einde van het jaar brengen we een aantal opvallende verhalen opnieuw onder de aandacht.

Een opmerkelijke vondst kan in dit overzicht niet onvermeld blijven, over Hoornaar Marc de Vré die sinds donderdag 5 augustus werd vermist. Hij werd voor het laatst gezien bij een tankstation in Muiden. De auto van de 49-jarige inwoner werd later langs de Westfriese Parkweg in een sloot gevonden. Wat de politiehelikopter niet voor elkaar kreeg, lukte uren later wel de Hoornse dronepiloot Ramon Vegelien. Op de beelden van zijn drone werd het lichaam van de vermiste Marc de Vré zichtbaar. Zijn identiteit werd in de nacht van zaterdag (7) op zondag 8 augustus vastgesteld.

IJskonijn

In diezelfde maand zagen ruim 650.000 kijker hoe de Debbie Breg (31) in het televisieprogramma ‘B&B Vol Liefde’ op zoek ging naar de liefde. Ze was op zoek naar een warm en gezellig iemand. Bij de kijker werd de Wognumse niet zo warm ontvangen; twitteraars noemen haar koel, hard, meedogenloos en hautain. De apotheose van benamingen was de titel ‘ijskonijn’.

(Tekst gaat door onder de foto)

Debbie Breg uit Wognum werd door de televisiekijker omgedoopt tot ijskonijn.

Debbie Breg uit Wognum werd door de televisiekijker omgedoopt tot ijskonijn.© Archieffoto RTL

Bommetje

Een ander programma dat de gemoederen bezig hield was ‘Mr. Frank doet uitspraak’: West-Friesland smulde van de uitzending waarin werd teruggeblikt op een ruzie om een zwembad in een binnentuin in de Hoornse Kersenboogerd. De terugblik legde opnieuw een zwembadbommetje in de Hoornse wijk.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ook onder ander waterpret werd een bommetje gelegd. Dit keer door optredende boa’s in Enkhuizen die ageren tegen jongeren die van de sluis springen. Enkhuizer Bob Sikkema maakte een statement tegen de gemeente die verbaliserend wil gaan optreden, door zelf een plons te nemen in de haven van Enkhuizen.

Rouw

In 2021 was er veel verdriet te verstouwen in West-Friesland. In Enkhuizen is er diepe rouw door het overlijden van Juf Ranka, plotseling als een vlinder weggevlogen, Dick uit Hoorn krijgt samen met partner Jeannette te maken met een dubbel sterfgeval: zijn broer Jan overlijdt onverwacht aan corona, echtgenote Sonja volgt hem een paar uur later naar de sterren. In de eerste maand van het jaar bereikt West-Friesland al een dieptepunt met vijf coronadoden op één dag.

(Tekst gaat door onder de foto)

Juf Ranka, plotseling als een vlinder weggevlogen.

Juf Ranka, plotseling als een vlinder weggevlogen.© Foto aangeleverd

Deen

De verkoop van supermarktketen Deen levert veel verhalen op. Als alle winkels zijn omgetoverd in een Albert Heijn, DekaMarkt of Vomar is het tijd om de balans op te maken: welke supermarkt is na het vertrek van Deen het duurste in West-Friesland?

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen