Hondje Donnie neemt plaats in de kappersstoel en krijgt een frisse coupe. Een actie tegen de coronamaatregelen: ’Er is gewoon niet genoeg steun’

Hondje Donnie in de kappersstoel.

Hondje Donnie in de kappersstoel.© Foto Paula van de Post

Suzanne Rijnja
Bergen

In een gele kappersmantel wacht hondje Donnie geduldig in de kappersstoel. Hij krijgt een frisse coupe van kapper - en tevens baasje - Gerard Beentjes. Die hoopt dat er snel weer mensen naar zijn kapsalon in Bergen mogen komen.

Donderdag demonstreren kappers door het hele land voor meer financiële coronasteun en tegen de verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Bijvoorbeeld door paspoppen in de kapsalon neer te zetten. Of een hond dus, zoals bij Kapsalon Gerard Beentjes.

(Tekst gaat door onder de foto)

Kapper Gerard Beentjes kamt zijn hond om een statement te maken tegen de coronamaatregelen.

Kapper Gerard Beentjes kamt zijn hond om een statement te maken tegen de coronamaatregelen.© Foto Paula van de Post

Daar worden voorbijgangers en klanten ook met glühwein en een oliebol opgewacht door de kapper en zijn vrouw Daniëlle. „Er is gewoon niet genoeg steun voor de kappers. Als je net als wij een eenmanszaak hebt stop je al je spaargeld er in. Telkens als we nu open zijn moeten we bufferen voor een nieuwe lockdown”, vertelt zij. „We kunnen ook niks doen. Ja, af en toe een shampootje verkopen, maar dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Hopelijk heeft dit statement effect.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Daniëlle van Etten en Gerard Beentjes.

Daniëlle van Etten en Gerard Beentjes.© Foto Paula van de Post

Nog een extra domper voor de Bergense kapsalon: „Op 7 januari bestaan we 25 jaar. We hadden allerlei leuke acties bedacht en wilden lekker uit eten met de zaak, maar nu zijn we dicht en valt er weinig te vieren.”

Lees ook: Kappers demonstreren met cake en etalagepoppen voor meer steun

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.