Meer tijd nodig voor woningbouw Knarrenhof in Obdam

Leo Blank
Obdam

Knarrenhof in Obdam laat langer op zich wachten dan gedacht. De initiatiefnemers verwachten niet eerder dan in 2023 met de bouw te kunnen starten.

De vertraging met zeker een jaar heeft alles te maken met de extra tijd die de gemeente Koggenland en de projectontwikkelaar nodig hebben voor de voorbereidingen van de nieuwe wijk Tuindersweijde aan de westkant van het dorp langs de Braken (N194).

Tijdens een inspraakbijeenkomst begin november werd duidelijk dat er meer tijd is gemoeid met de verdere uitwerking van de plannen. Eerder dit jaar sprak de vereniging Knarrenhof Koggenland de verwachting uit de eerste paal voor het zogeheten Obdammerhof volgend jaar geslagen zou kunnen worden.

Lees ook: Eerste Knarrenhof Obdam wil binnen drie jaar openen, Al ruim veertig kandidaten tonen belangstelling

Het woonhofje voor vijftigplussers komt in de eerste fase van Tuindersweijde. Het bestaat uit twintig tot 28 levensloopbestendige woningen en een centraal gelegen hofhuis voor gemeenschappelijke activiteiten. Prijzen variëren van 200.000 tot 350.000 euro. Tenminste, dat was het uitgangspunt een halfjaar geleden.

Animo

Aan animo geen gebrek. Op de lijst van belangstellenden prijken de namen van meer dan vijftig personen/echtparen.

Zodra de initiatiefnemers antwoorden hebben op een aantal aan de gemeente gestelde vragen kan de volgende stap worden gezet. Leden kunnen via een enquête onder meer hun voorkeur aangeven voor de plek van het hofhuis in het Obdammerhof en hoe het probleem van de bergingen en hoeken kan worden opgelost. Ook zal worden gevraagd naar de voorkeur van bepaalde woningtypes en plekken.

In het tweede kwartaal van volgend jaar worden gesprekken gevoerd met toekomstige bewoners. Dit gaat op volgorde van de wachtlijst. Wie een huis reserveert dient duizend euro op tafel te leggen. Daarmee willen de initiatiefnemers de vrijblijvendheid van belangstelling afhalen.

Lees ook: Knarrenhof in Obdam wil volgend jaar bouwen. Leden vereniging kunnen wensen uiten over type huis

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.