Ouderen in Eemnes verwend met oliebollen. Gemeente slaat twee vliegen in een klap: steun voor Pax Kinderhulp en aandacht voor 80-plussers

Wethouder De Boer met een traktatie op de stoep bij het echtpaar Nap.© BEL Combinatie

Mirjam van Twisk
Eemnes

Medewerkers van de gemeente en vrijwilligers van Pax Kinderhulp Eemnes gaan momenteel langs de deuren van alle 80-plussers in Eemnes om hen met oliebollen en appelflappen een hart onder de riem te steken.

De uitdeelactie is een initiatief van de gemeente, die zo wil aangeven oog te hebben voor de lastige situatie waarin veel ouderen verkeren. Als gevolg van de lockdown is voor veel van hen het aantal sociale contacten en activiteiten minder. Dat kan tot eenzaamheid leiden.

Onder de uitdelers was ook wethouder Wilma de Boer. Zij verraste het echtpaar Nap met oliebollen, appelflappen en een oudejaarsgroet. De heer en mevrouw Nap zijn zelf ook 36 jaar jaar lang vrijwilliger geweest bij de oliebollenactie van Pax Kinderhulp.

Eerder werden ook in de andere BEL-gemeenten, Laren en Blaricum, de senioren met een lekkernij in het zonnetje gezet. Daar werden kerststollen uitgedeeld.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen