Vrouw in Wijdenes mag buren niet meer filmen

Idyllisch beeld van Wijdenes waar een inwoonster al jaren klaagt over de paarden van haar buren.© Archieffoto Jaap van der Pijll

Cees Beemster
Wijdenes

Een inwoonster van Wijdenes mag haar buren niet meer filmen en fotograferen. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar in een kort geding besloten dat de buren van de vrouw hadden aangespannen.

De vrouw woont sinds 2013 in Wijdenes. Ze klaagt al jaren over de paardrijbak en de twee paarden bij haar buren. Daar laat de vrouw het niet bij. Ze vecht als juriste onophoudelijk besluiten van de gemeente aan over de paarden bij haar buren. Ze moet zich ook nog verantwoorden bij de strafrechter omdat ze een vrouw uit Hoorn, die hier haar paard heeft staan en traint, zou hebben mishandeld.

De vrouw valt bovendien al langer haar buren lastig, onder meer door hen te filmen. Vandaar dat deze buren zelf ook naar de rechter stapten om dit te stoppen. De voorzieningenrechter heeft nu verboden dat de vrouw iets doet om haar buren te provoceren. Expliciet is ook besloten dat ze geen eigendommen van haar buren mag vernielen. Ook is het haar nu verboden om haar buren te filmen en te fotograferen op hun erf en in hun woning. Ook op en vanaf de openbare weg mag zij dit niet meer doen.

Beelden opeisen

De vrouw mag aan de achterzijde van haar woning geen camera op het erf van haar buren richten. En ook haar camera bij haar voordeur mag niets van het terrein van haar buren filmen. Ter controle hebben haar buren het recht gekregen om het komend half jaar vijf keer camerabeelden van de vrouw op te eisen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Elke overtreding kost de vrouw 400 euro, zo heeft de rechter besloten.© Foto ANP

De rechter heeft als stok achter de deur besloten dat elke overtreding de vrouw 400 euro kost, met een maximumstraf van 15.000 euro. De vrouw moet sowieso op last van de rechter ruim 1400 euro aan haar buren betalen voor gemaakte proceskosten.

Lees ook: Heel veel klagen omdat het mag. Advocaat: ’De situatie is volledig ontspoord’. Burgemeester Drechterland: ’Niet eerder dit meegemaakt’

Lees ook: Inwoonster Wijdenes wordt vervolgd voor mishandelen paardrijdster: ‘Ze kwam als een dolle stier op me af’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen