Een restaurant op wielen: vier gangen opeten in de auto

De foodrally vorig jaar eindigde met het dessert bij Duin & Kruidberg.© archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Bas Brouwer
Velsen

Het wordt weer smullen geblazen in Velsen. Vier horecagelegenheden, in Velsen en Heemstede, steken de handen ineen en houden een winterfoodrally.

Na de succesvolle editie van vorig jaar hebben de restaurants besloten om opnieuw een foodrally te organiseren. Bij elk van hen is één gang van het totale viergangenmenu af te halen.

De autoroute begint bij Landgoed Groenendaal in Heemstede en zal langs verschillende bezienswaardigheden naar Villa Westend in Velserbroek worden geleid. Daar kan de tweede gang worden benuttigd. Na een korte stop wordt verder gereden naar Brasserie Beeckestijn, gelegen op landgoed Beeckestijn in Velsen-Zuid. Hier staat het derde gerecht klaar. Tot slot is het dessert af te halen bij Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. Alle gerechten worden vanzelfsprekend opgegeten in de auto.

De foodrally is op zaterdag 8 januari en vindt plaats tussen 11.30 en 16.30 uur. Reserveren kan uitsluitend via de website van Landgoed Duin & Kruidberg. De kosten bedragen 55 euro per persoon. Dit is exclusief de drankjes.

Landgoed Duin & Kruidberg.© Archieffoto

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen