Een lege agenda door de coronamaatregelen? Om eenzaamheid tegen te gaan zoekt De Zonnebloem mensen die een paar uur per week over hebben

Diana de Goede en Irmgard Verest van De Zonnebloem in Anna Paulowna.

Diana de Goede en Irmgard Verest van De Zonnebloem in Anna Paulowna.© Archieffoto Marc Moussault

Cas Broxterman
Anna Paulowna

Deze winter door de coronamaatregelen een lege agenda? De Zonnebloem is op zoek naar mensen die in tijden van lockdown een paar uur per week over hebben om gezelschap te bieden aan mensen die eenzaam zijn.

Door corona en de bijbehorende lockdowns constateert de landelijke organisatie, met dependances in onder meer Anna Paulowna en Breezand, dat er meer eenzaamheid is dan gebruikelijk. Het plan is om een groep tijdelijke vrijwilligers tot maximaal eind maart te koppelen aan mensen die eenzaam zijn, zodat de toename kan worden opgevangen. Tegen de tijd dat het project op z’n eind loopt, hoopt De Zonnebloem dat er qua coronamaatregelen weer wat meer is toegestaan in Nederland.

De Zonnebloem is er voor iedereen vanaf achttien jaar met een lichamelijke beperking. Normaal gesproken worden er leuke activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep, maar nu is er alleen bezoekwerk mogelijk. Het bezoek is in dit geval alleen bedoeld voor de gezelligheid, bijvoorbeeld door een spelletje te doen, samen koffie te drinken of een kleine wandeling te maken. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er klusjes of boodschappen worden gedaan.

Het is niet nodig om lid of donateur van De Zonnebloem te zijn. Aanmelden als bezoekvrijwilliger in Anna Paulowna kan bij Carolien van Lierop, telefoonnummer 06-27330281. Voor Breezand is Annemieke Broersen de contactpersoon: telefoonnummer 0223-522640.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.