Vanaf januari 2022 nieuwe directie voor Museum Kranenburgh in Bergen

De tentoonstelling die momenteel in een -gesloten- Kranenburgh hangt.© Archieffoto jjfoto.nl / Jan Jong

Suzanne Rijnja
Bergen

Adriana González Hulshof is per januari 2022 de nieuwe zakelijk directeur van Museum Kranenburgh in Bergen. Ook heeft het museum een artistiek leider voor het komende halfjaar aangesteld: Colin Huizing.

Mariette Dölle maakte in november bekend na vijf jaar als directeur van Kranenburgh te stoppen met haar functie. Ze gaat vanaf februari aan de slag bij de Oude Kerk in Amsterdam.

Adriana González Hulshof (40) neemt haar taken als zakelijk directeur over. González Hulshof was onder meer oprichter en directeur van Amsterdam Artweekend. „De combinatie van moderne- en hedendaagse kunst omringd door prachtige natuur en dichtbij het strand, maakt van Museum Kranenburgh een wonderschone plek met veel potentie”, aldus de nieuwe directeur.

Colin Huizing (56) gaat vanaf komende maand tot juli 2022 aan de slag gaan als artistiek leider. Hij adviseerde Kranenburgh de afgelopen twee jaar al over de tentoonstellingen en was onder meer de samensteller van de tentoonstelling Lucht in 2020. Huizing: „Er is veel potentie verder te groeien. Ik zie er enorm naar uit de positie van het museum te verstevigen.”

Lees ook: Mariette Dölle stopt als directeur van Museum Kranenburgh

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.