’De kinderen die zwemles hebben boffen maar’, vindt badmeester Arno Sik. Het is het enige wat nu in de zwembaden is toegestaan.

De duim gaat omhoog na elke geslaagde sprong.© Foto Erna Faust

Connie Vertegaal
Alkmaar

Een korte aanloop en dan de plons. Achter elkaar springen de kinderen in zwembad Hoornse Vaart van de duikplank. Badmeester Arno Sik steekt zijn duim omhoog bij elke geslaagde sprong.

De kinderen doen deze kerstvakantie een snelcursus. Er is een driedaagse cursus voor diploma B en een vijfdaagse voor diploma C. Zo wordt het zwembad toch goed gebruikt, want met de huidige maatregelen is zwemles de enige toegestane activiteit in zwembaden.

,,We bieden dit elke vakantie aan, maar we merken dat er nu meer belangstelling voor is’’, zegt Sik. ,,Kinderen en ouders kunnen verder toch niet veel. Dus de kinderen die zwemles hebben boffen.’’ Alle onderdelen worden geoefend, zoals zwemmen door het gat en watertrappen. ,,De vingertjes hoeven niet boven water zoals vroeger’’, zegt Sik. Als de kinderen weggaan zegt hij dat ze morgen een setje extra kleren moeten meenemen. ,,Dan gaan we baantjes trekken met kleren aan.’’ Garantie dat de kinderen na de snelcursus meteen mogen afzwemmen geeft hij niet. ,,Maar ze gaan allemaal heel goed vooruit. Het geeft ze echt een boost.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

Een aanloopje.... en dan de sprong.© Foto Erna Faust

In zwembad De Hout, het andere binnenbad in Alkmaar, wordt ook volop gezwommen. Daar worden de lessen ingehaald die door de lockdown niet door konden gaan.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.