In kerstweekeinde 262 nieuwe besmettingen en twee opnames. Deze maand al dertien mensen uit Den Helder in ziekenhuis beland

Casper Duin
Den Helder

In het kerstweekeinde zijn er in de Noordkop 262 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Twee positief geteste inwoners zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Het gaat om inwoners van de gemeente Den Helder. Deze maand zijn er al dertien mensen uit Den Helder of Julianadorp als gevolg van het virus op de intensive care of de geïsoleerde verpleegafdeling beland. In totaal zijn er sinds de uitbraak in maart 2020 96 inwoners van die gemeente in het ziekenhuis opgenomen, het meeste van de vier Noordkop-gemeenten.

Tijdens beide kerstdagen zijn er 262 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Het gaat om 99 inwoners van de gemeente Den Helder, 89 van Hollands Kroon, 51 mensen uit de gemeente Schagen en 23 Texelaars. Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden. Sinds de uitbraak van het virus medio maart vorig jaar hebben nu bijna 26.000 mensen (25.936) uit de Noordkop corona gehad of dit nog onder de leden. 9.578 van hen komen uit Den Helder. Schagen (7.647) en Hollands Kroon (7.440) zijn goed voor ruim zevenduizend besmettingen.

Er zijn in het kerstweekeinde geen coronadoden gemeld. Dat aantal blijft daarmee in de Noordkop op 163 staan.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.