Bewoners van zorgcentra verrast met kerstpakketten van de gemeente Castricum: ’Sommige groepen hebben het extra zwaar’

Burgemeester Toon Mans met locatiemanager Nathalie Hollenberg van ViVa! Zorggroep.

Burgemeester Toon Mans met locatiemanager Nathalie Hollenberg van ViVa! Zorggroep.© Foto Henk de Reus

Van onze verslaggever
Limmen

De gemeente Castricum besloot aan de vooravond van kerst een gebaar van naastenliefde te maken: de bewoners van twee woonzorgcentra van ViVa Zorggroep werden vrijdagmiddag verrast met goed gevulde kerstpakketten.

Naast lekkernijen bevatten de pakketten een waardebon voor het bestellen van een gratis maaltijd bij een van de horecaondernemingen in Castricum. De gemeente hoopt zo twee vliegen in één klap te slaan: voor restaurants en andere eetgelegenheden is elke bestelling tenslotte meer dan welkom tijdens de lockdown.

Burgemeester Toon Mans was bij de bezorging van de eerste pakketten bij woonzorgcentrum De Cameren in Limmen aanwezig. Ook bij woonzorgcentrum Strammerzoom in Akersloot werden pakketten bezorgd.

Lockdown

,,We hebben allemaal dagelijks te maken met de nare gevolgen van corona, helemaal sinds de lockdown die vlak voor kerst is ingegaan’’, zei burgemeester Mans. ,,Maar sommige groepen Nederlanders hebben het extra zwaar. Kwetsbare ouderen in zorgcentra en horecaondernemers behoren in mijn ogen tot die groepen. Begin volgend jaar bezorgen we ook nog mooie pakketten bij de bewoners van De Santmark en De Boogaert van ViVa! Zorggroep, met ook daarin een bon voor een heerlijke maaltijd.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen