Voor het eerst in lange tijd minder dan honderd nieuwe besmettingen op een dag in Noordkop. Opnieuw ziekenhuisopname in Den Helder

Casper Duin
Den Helder

Voor de tweede dag op rij is de ziekenhuisopname van een positief geteste inwoner van de gemeente Den Helder gemeld.

Het is sinds de uitbraak in maart 2020 de 95ste ziekenhuisopname van een inwoner van Den Helder of Julianadorp. In de Noordkop is de teller nu opgelopen naar 229.

Besmettingen

Voor het eerst in lange tijd zijn er in de Noordkop op een dag minder dan honderd nieuwe besmettingen vastgesteld. In de regio kwamen er donderdag 97 nieuwe gevallen bij. Het gaat om 33 inwoners van de gemeente Den Helder, 32 van Hollands Kroon, 27 mensen uit de gemeente Schagen en vijf Texelaars.

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

De teller sinds de uitbraak van het virus medio maart vorig jaar in de Noordkop komt daarmee op 25.526 mensen die corona hebben gehad of nog hebben. Den Helder telt de meeste besmettingsgevallen: 9.428. In Schagen is het virus bij 7.565 ontdekt. In Hollands Kroon zijn 7.307 besmettingen geconstateerd. Op Texel hebben 1226 bewoners een positieve test afgelegd.

Er zijn geen nieuwe overledenen gemeld. Het aantal coronadoden in de Noordkop blijft daardoor staan op 163.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.