Ook de Egmond Wandel Marathon 2022 wordt geannuleerd. Organisatie ziet weinig ruimte om een aantrekkelijk evenement te organiseren

De Egmond Wandel Marathon in 2009, waar een recordaantal van 16.000 bezoekers op afkwam.© ANP

Lars van der Bel
Egmond aan Zee

In navolging van Egmond-Pier-Egmond en de Egmond Halve Marathon, is ook de Egmond Wandel Marathon 2022 geannuleerd. Dat laat sportorganisatie Le Champion weten.

Het evenement zou plaatsvinden op zaterdag 22 en zondag 23 januari, maar gezien de huidige coronamaatregelen zien ze weinig ruimte om een aantrekkelijk evenement te organiseren. De harde lockdown is afgekondigd tot en met vrijdag 14 januari en Le Champion verwacht niet een week later duizenden wandelaars te kunnen ontvangen in een ambiance die daarbij hoort.

In een verklaring laat Le Champion weten het besluit ’ten zeerste’ te betreuren en dat de keuze bewust vroegtijdig is genomen om alle betrokken partijen duidelijkheid te verschaffen.

Bij de voorlopig laatste editie in 2020 telde de organisatie 11.000 wandelaars. De start en finish vond plaats in Sporthal de Watertoren waar wandelaars met live muziek en een drankje werden uitgezwaaid en onthaald.

In 2023 staat de Egmond Wandel Marathon gepland op 21 en 22 januari. De inschrijving opent medio augustus 2022.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.