Kogel is door de kerk: nieuwe woonwijk Muggenburg-Zuid krijgt eigen aansluiting op N245

Jelle Beemsterboer en Peter van Oeveren bij de start van het haalbaarheidsonderzoek.

Jelle Beemsterboer en Peter van Oeveren bij de start van het haalbaarheidsonderzoek.© Foto Mite Visuals

Van onze verslaggeefster
Schagen

De nieuw te bouwen woonwijk Muggenburg-Zuid in Schagen krijgt een eigen aansluiting op de N245. Dat die wens van de actiegroep ’Muggenburg in Verzet’ in vervulling zou gaan hing al even in de lucht, maar wethouder Jelle Beemsterboer heeft het nu officieel bevestigd.

Dat deed hij toen hij en Peter van Oeveren van BPD Gebiedsontwikkeling hun handtekening zetten onder een intentieovereenkomst. Daarmee is een onderzoek gestart naar de haalbaarheid van die nieuwe woonwijk. ,,De woningnood is hoog’’, constateert Beemsterboer. ,,Daarom willen we snel starten met Muggenburg-Zuid. Samen met BPD gaan wij onderzoeken welke type woningen en hoeveel woningen wij aan de mooie stad Schagen kunnen toevoegen. Hierbij staat woongenot en veiligheid van de bewoners van Muggenburg op de eerste plaats en hebben wij een oplossing gevonden in een eigen aansluiting op de N245.”

Hierdoor wordt de wijk dus niet ontsloten via de bestaande wijk Muggenburg. En ook de Bonkelaarsdijk wordt niet gebruikt voor de ontsluiting van de wijk.

Belanghebbenden

De gemeente zegt rekening te houden met ’eerder geuite opmerkingen van belanghebbenden uit de omgeving’ bij het maken van het stedenbouwkundig plan. ,,Ook in het vervolgtraject worden inwoners en direct belanghebbenden actief betrokken bij de totstandkoming van de woonwijk’’, staat in een persbericht. Het woonprogramma wordt een mix van woningen en appartementen, zowel sociale woningen als ook betaalbare en middeldure koopwoningen en mogelijk ook huurwoningen.

De komende maanden worden gebruikt om de haalbaarheid van het plan verder uit te werken en een bestemmingsplan op te stellen. De bestemmingsplanprocedure wordt naar verwachting in de loop van 2022 uitgevoerd, waarna eind 2022/begin 2023 de verkoop van de eerste woningen zou kunnen starten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.