’We gaan voor een ton in de strijd tegen kanker.’ Duo zet hoog in met marathon voor goed doel

Sam van Dalen (l) en Bas Zuurbier zijn er klaar voor om zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen.© Foto Leo van Gelderen

leo van gelderen
Opmeer

Het duo Sam van Dalen en Bas Zuurbier start op eerste kerstdag om zeven uur ’s ochtends vanaf de Dam in Amsterdam om ruim zeventig kilometer verder op de Rotterdamse Erasmusbrug te finishen. Op deze manier willen beiden zoveel mogelijk geld bij elkaar lopen voor de onderzoeken van de onvermoeibare specialist en strijder tegen alvleesklierkanker Casper van Eijck.

Het is trouwens voor Sam en Bas een vliegende start, simpelweg omdat de teller nu al op 51.000 euro staat.

Vorig jaar liep Sam van Dalen uit Nieuwe Niedorp ook al een marathon voor hetzelfde doel, toen samen met Laurens Janz die nu geblesseerd is. Maar Schagenaar Bas is volgens Sam, die een autobedrijf in Opmeer heeft, een waardige vervanger.

Bas: „Ik heb al verschillende marathons gelopen, dus weet hoe dat voelt. Ook al is dit wel een stuk verder. Maar samen hebben in onze voorbereiding de marathon van Terschelling gelopen. Na achttien kilometer alleen nog maar tegenwind en dat ging prima.”

Sam: „We hebben inmiddels zo’n zevenhonderd kilometer getraind en het voelt goed. Vorig jaar liepen we de marathon ter herdenking aan Hoornaar Lucas Rive, vriend en topkok die in 2019 op eerste kerstdag overleed aan die ziekte. Ook nu dragen we de loop aan hem op.”

Vrijwilligers

De hele loop is live te volgen. Er worden 35 vrijwilliger ingezet om alles in goede banen te leiden. Daarnaast is er een compleet programma met live muziek en interviews. Daar zorgen radio-coryfeeën als dj Tom van der Weerd (QMusic), Ronald van der Geer (oa Ziggo Sport en RTV Rijnmond) en Micha Blok (NPO) voor. Robert Jan Knook presenteert het programma en Milo Berlijn zorgt middels een volgwagen voor informatie onderweg.

Op de vraag hoe hoog de financiële lat ligt, durft Sam geen antwoord te geven. „Het wordt ongetwijfeld een fors bedrag.” Bas mompelt voorzichtig: „We gaan voor een ton.”

De loop en het programma zijn Eerste Kerstdag te volgen via www.ultraton.nl of de facebookpagina van Sam van Dalen. Op beide sites staat ook een duidelijke donateurs-button.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.