WW-uitkeringen in Zuid-Kennemerland en IJmond blijven dalen, personeelstekorten niet in alle beroepen

In veel branches is het moeilijk personeel te vinden.© archieffoto Ronald Goedheer

Pieter van Hove
IJmond

De dalende trend van het aantal WW-uitkeringen in deze regio zette ook in november door. Landelijk nam het aantal WW-uitkeringen met 5 procent af. In de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond was de daling zelfs iets sterker (-5,6 procent naar 4.498 uitkeringen).

Hoewel de daling er mede voor zorgt dat veel werkgevers moeite hebben om geschikt personeel te vinden, geldt dat niet voor alle functies. Voor een aantal beroepsrichtingen is de concurrentie bij sollicitaties nog steeds groot.

Voor mensen uit dergelijke richtingen kan het raadzaam zijn om een overstap naar een ander beroep te overwegen. Voor hen heeft uitkeringsinstantie UWV ter inspiratie de publicatie ’Overstapberoepen: werk vinden in een ander beroep’ uitgebracht.

In deze publicatie worden voor zeven beroepsrichtingen, waaronder administratie, detailhandel, en sociaal-welzijn, overstapmogelijkheden aangedragen. Bart-Jan Timmerman van het UWV: ,,Breder kijken vergroot je kansen op werk. Daar kunnen wij ook bij helpen, bijvoorbeeld met tests om te onderzoeken waar je interesses en vaardigheden liggen.’’

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen