Muiderslot geeft kerstversiering gratis weg: ’Zonde om de kerstbomen en kersttakken hier te laten verpieteren terwijl we dicht zijn’

Twee van de vele kerstbomen die het Muiderslot had staan.

Twee van de vele kerstbomen die het Muiderslot had staan.© Foto Muiderslot

Joyce Huibers
Muiden

Wie op de valreep nog een kerstboom of een paar mooie kersttakken zoekt, kan woensdag vanaf tien uur terecht bij de poort van het Muiderslot. Het rijksmuseum in Muiden geeft haar kerstversiering gratis weg nu de deuren door de lockdown zijn gesloten.

,,Zonde om die bomen en kersttakken te laten verpieteren”, zegt Martine Willekens van het Muiderslot. ,,We hadden in en rond het kasteel behoorlijk wat versieringen aangebracht. Een deel van de bomen is al weg, maar we hebben er nog zes over, waarvan een van twee meter hoog, en veel kersttakken. We hopen anderen er nu een plezier mee te doen. Hier kunnen we er niets meer mee.”

Het museum opende anderhalve week geleden nog met groot plezier een ijsbaan in de tuinen. Ook die is inmiddels afgebroken. ,,Deze sluiting is echt een domper. Met veel energie probeer je van deze laatste weken een mooie tijd te maken vol activiteiten. We waren eerder dit jaar tenslotte al vijf maanden dicht. Hoewel we daarna goed draaiden, hoop je het jaar in deze normaal gesproken drukke, laatste weken echt goed af te sluiten.”

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen