240 nieuwe coronabesmettingen in regio Alkmaar; een ziekenhuisopname erbij in Noord-Holland Noord

Het coronavirus heeft tot 240 nieuwe besmettingen in de regio Alkmaar geleid.

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

In de regio Alkmaar zijn dinsdag 240 nieuwe coronabesmettingen opgedoken. Dat zijn er achttien meer dan een dag eerder: 222.

De nieuwe positief geteste personen zijn honderd inwoners van de gemeente Alkmaar, 48 van Heerhugowaard, 28 van Langedijk, 27 van Castricum, negentien van Heiloo plus achttien van Bergen.

GGD

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden.

In West-Friesland zijn 156 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, in de Noordkop 138. De teller sinds de uitbraak van het virus medio maart vorig jaar komt daarmee op 110.570 mensen in Noord-Holland Noord die corona hebben gehad of nog hebben.

Het aantal ziekenhuisopnames is met een (inwoner van Enkhuizen) gestegen naar 940 tot dusverre. In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel veertig coronapatiënten: zeven op de intensive care en 33 op verpleegafdelingen.

Geen overledenen

Er zijn geen nieuwe overledenen gemeld. Het aantal coronadoden blijft daarmee staan op 564, waarvan 239 afkomstig uit de regio Alkmaar.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.