Poging woningoverval in Monnickendam: 50-jarige bewoner weet overvaller tegen te houden, daders gevlucht [update]

© DNP.NU

© DNP.NU

1 / 3
Internetredactie
Monnickendam

Bij een woning aan de Bereklauw in Monnickendam vond dinsdagochtend rond 07.50 uur een poging tot overval plaats. De 50-jarige bewoner wist de overvaller tegen te houden, waarna de verdachten vertrokken. Er is nog niemand aangehouden.

In de ochtend werd bij de woning aangebeld en stond er een man voor de deur die zich voordeed als pakketbezorger. Toen de bewoner de voordeur opende, probeerde de bezorger deze meteen verder open te duwen om binnen te komen. De bewoner wist de deur weer in het slot te krijgen en zo de verdachte tegen te houden.

De overvallers besloten daarop te vertrekken en reden met een donkerkleurige auto weg. Bij de poging overval werd de voordeur van de woning beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Donkere kleding

Na de melding is de politie direct een onderzoek gestart. Het zou waarschijnlijk gaan om twee mannen in donkere kleding. De zogenaamde bezorger had een donkergetinte huidskleur en droeg een capuchon over zijn hoofd.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Of als iemand camerabeelden heeft uit de omgeving, neem dan contact op via 0900-8844.

© DNP.NU

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen